Kiretusálták Kim Dzsongun bácsikáját a Kim Dzsongunról szóló dokumentumfilmből

külföld
2013 december 07., 12:00

Észak-Koreában szeretik gyakran ismételni a fontos filmeket a tévében. Így például az ifjú vezér, Kim Dzsongun életét bemutató filmet szombaton már kilencedszer játszotta a tévé, de a figyelmes szemlélőknek tudott újat mutatni az alkotás.

13 jelenet is kicsit más volt, mint az előző nyolc alkalommal. A jelenetekben közös, hogy eredetileg mindegyikben szerepel Dzsang Szongtek, Kim nagynénjének papíron nagyhatalmú férje. Azért csak papíron, mert most vagy kivágták a jelenetekből, vagy felismerhetetlenné tették az arcát.

Ez megerősíteni látszik az egy hete terjedő pletykákat Dzsang leváltásáról. Dzsangot korábban Kim mentoraként emlegették, és tényleg nagy hatalma volt. Ő volt az Állami Védelmi Bizottság elnökhelyettese - ez alapján ő volt az ország második számú vezetője, mert a bizottság valójában az ország legfőbb döntéshozó testülete.

Az észak-koreai ügyekben legendásan rosszul értesült dél-koreai hírszerzés azt állítja, hogy Dzsang több bizalmasát ki is végezték. Dzsangról viszont úgy gondolják, hogy életben lehet és nincs veszélyben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.