Nézze élőben, ahogy Lilla a doktoriját írja!

tudomány
2013 december 08., 11:09
comments 11

Magyari Lilla a hollandiai Nijmegenben végzi a doktori képzést. Vasárnap délutánig kell befejeznie a doktori disszertációját a Max Planck Pszicholingvisztikai Intézetben. Amit egyébként a természetes interakciók tudományos megfigyeléséből ír, úgyhogy most saját magát is megfigyelhetővé teszi, miközben dolgozik.

Ma délután egy és öt óra között élőben nézhetik, ahogy Lilla doktorit ír. Végre nem csak nekünk szólhatnak majd, ha elütéseket látnak. Lilla tézise azon alapszik, hogy az emberek a beszélgetések során nagyon gyorsan reagálnak egymásra. A válaszokat gyakran a másodperc egyötöde alatt elkezdik. Lillát az érdekelte, hogy ez azért van-e, mert az emberek előre tudják jelezni, mit fog mondani a másik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.