Először vették videóra, hogy a Hold kering a Föld körül

TUDOMÁNY
2013 december 10., 21:33
comments 3

Évszázadok óta lehetett sejteni, de most itt a megdönthetetlen bizonyíték, hogy a Hold kering a Föld körül! (Mármint addig megdönthetetlen, amíg nem talál valaki a felvételen egy űrtörpdominót.)

A NASA Juno nevű űrhajója október 9-én másodpercenként 7,3 km-rel haladva ment el a Föld mellett, és 2016. július 4-én éri el a Jupitert.

A tudósok a távcsövét tesztelték, amivel majd halvány csillagokat tanulmányoznak, amikor felvették az űrkeringőt. (Gizmodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.