A CÖF nekiment Sólyom Lászlónak

POLITIKA
2013 december 11., 12:24
comments 15

A Békemenet-szervező Civil Összefogás Fórum _megütközéssel értesült arról_, hogy Sólyom László több alkalommal is kétségbe vonta az alaptörvény legitimitását, áll az MTI-hez elküldött közleményükben.

A kormányközeli szervezet szerint a köztársasági elnöknek hivatal megszűnése után is a nemzet egységét kell szolgálnia, Sólyom László megnyilvánulásai pedig elfogadhatatlanok, hiszen sértik azoknak a millióknak az érzéseit,

akik az alaptörvényt nemzeti szimbólumnak tekintik.

És azoknak a határon túliaknak a nemzeti érzületét is, akiknek az alaptörvény teremtette meg a nemzethez tartozás jogi lehetőségét.

A teljesen abszurd közleménybe még belefért az is, hogy megemlékeztek arról, hogy az alaptörvény elleni korábbi, elsődlegesen külső támadásokat sikerült visszaverni, éppen az első békemenetnek köszönhetően.

Sólyom László szerda délelőtt fejezte ki aggályait a jelenlegi alkotmányozási gyakorlattal szemben, erről még a nap folyamán részletes beszámolóval jelentkezünk majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.