A kínai, akinek a hobbija a kastélyépítés

életmód
2013 december 11., 17:24
comments 1

Liu Chonghuának hívják, a kínai élelmiszeripar egyik óriása, főleg süteményekből gazdagodott meg. Két hobbija van:

  • fákat ültet, és
  • kastélyokat épít.
photo_camera AFP PHOTO/Peter PARKS

A kettő közül most az utóbbi az érdekes. Interjúkban mesélt arról, hogy gyerekkorában, amikor még nélkülöznie kellett, arról álmodott, hogy európai típusú kastélyai lesznek. Aztán elég pénze lett ahhoz, hogy el is kezdje megvalósítani ezt a tervet.

photo_camera AFP PHOTO/Peter PARKS

A kínai hatóságokkal ugyan meggyűlt a baja, de így is száz kastélyt akar építeni. Emiatt fenyegetéseket is kapott, de szerinte "Kínának több kastélyra van szüksége, mert sokszínűbb kultúrája kell, hogy legyen".

photo_camera AFP PHOTO/Peter PARKS
photo_camera AFP PHOTO/Peter PARKS

Azt mondja, ezzel még csak az álmának fele valósult meg. A következő terv, hogy még szebb kastélyokat építsen. A vele készült interjú a Yahoo Newson olvasható.

photo_camera AFP PHOTO/Peter PARKS

(via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.