A Legfőbb Ügyészség visszaszólt Deutschnak kurucinfó-ügyben

POLITIKA
2013 december 11., 17:55
comments 7

A fideszes EP-képviselő ma azzal heccelte a Legfőbb Ügyészséget, hogy kiírta a Facebookra, 72 órájuk van, hogy felszámolják a “gennyláda náci hírportált”, különben megy ugróiskolát festeni az ügyészség épülete elé.

Az ügyészség visszautasítja a bírálatot, mondta Fazekas Géza szóvivő. Szerinte

az ügyészség általában nem szokott képviselők közéleti megnyilvánulásaira reagálni, de ez durva kirohanás volt, és Deutsch valótlant állított.

Több eljárást is indítottak a portál ellen, köztük M. Balázs ellen, aki a vádhatóság szerint főszerkesztőként rágalmazást követett el. Fazekas szerint annak ellenére tudtak vádat emelni, hogy az Egyesült Államok még 2007 őszén elutasította a portál szerverének lefoglalását az amerikai alkotmány első kiegészítésére, a sajtószabadságra hivatkozva.

A vád alapja az volt, hogy 2006. október 7-én, 16-án, majd utána több alkalommal a kuruc.info közzétette az ügyekben eljáró bírák, ügyészek személyes adatait. A Fejér Megyei Bíróság 2011 őszén jogerősen bizonyítottság hiányában felmentette M. Balázst. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.