Kivégezték Kim Dzsongun nagybátyját

külföld
2013 december 12., 21:56
comments 2

Napok óta lehetett sejteni, hogy az egykor befolyásos bíró, Csang Szongthek pályafutása lefelé ível. Négy napja egy pártgyűlésről hurcolták el. A négycsillagos tábornokot az állami KCNA hírügynökség szerint korrupció vádjában találták bűnösnek, és kivégezték. A férfit rendes sztálini diktatúrák eljárásainak megfelelően ki is retusálták Kim Dzsongun életrajzi filmjéből is.

NKOREA-SKOREA-POLITICS-MILITARY-KIMSzintén előjel lehetett, hogy nemrég Csang Szongthek két korábbi munkatársát is hasonló vádak miatt végezték ki. A tábornok nagyban hozzájárult Kim Dzsongun hatalomra kerüléséhez, az ország második legbefolyásosabb emberének tartották. Bár az észak-koreai hatalmi struktúrákról csak találgatni lehet, az azért valószínűnek látszik, hogy a hadseregen belüli erőviszonyok átrendeződése áll a lépések mögött.

Kim Dzsongun hatalomra lépése óta a koncentrációs táborokat fenntartó államban nem volt ilyen mértékű tisztogatás az országban. Már ha volt barátnője nem számít. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.