https://444.hu/assets/camden.jpg

Lakásokba kötik be a térfigyelők képét

bűnügy
2013 december 13., 11:58
comments 6

Camden (New Jersey) a bűntől leginkább fertőzött városok közé tartozik az USA-ban. Az egy főre eső gyilkosságok száma például tizenkétszerese az országos átlagnak, de rengeteg a betörés, rablás is.

A helyi rendőrség technológiai vívmányokkal és a lakosság jóravalónak gondolt részével igyekszik javítani a helyzeten.

Egyrészt telerakták térfigyelő kamerákkal az utcákat. Viszont nem egyszerű minden sarkot folyamatosan figyelni, ezért azt találták ki, hogy megbízhatónak tűnő lelkes polgárok is nézhessék a kamerák sugározta műsort. Így a lakók a saját környéküket figyelhetik a térfigyelőkkel naphosszat, és ha gyanúsat látnak, csak jelenteniük kell a rendőrségen.

Elhelyeztek egy csomó mikrofont is a városban, ami kifejezetten lövések hangjára riaszt. Amióta ezek működnek, hogy sokkal több lövldözés a városban, mint gondolták. A lövések 30 százalékáról soha senki sme tett bejelentést. (atlantic.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.