Nelson Mandela temetésének jeltolmácsát már vádolták gyilkossággal, nemi erőszakkal és emberrablással is

bűnügy
2013 december 13., 16:51

Újabb elképesztő információ bukkant fel Nelson Mandela (Semjén Zsoltot leszámítva is) elképesztően vicces és durva fordulatokat produkáló temetéséhez kapcsolódóan.

photo_camera Fotó: Reuters / SABC

Most az derült ki, hogy Thamsanqa Jantjiet, aki össze-vissza tolmácsolt a siketeknek a temetésen, majd azt mondta, hogy hangokat hallott a politikusok beszédei közben, korábban az alábbi dolgokkal vádolta a rendőrség:

  • nemi erőszak (1994)
  • lopás (1995)
  • betörés (1997)
  • rongálás (1998)
  • gyilkosság, gyilkossági kísérlet, emberrablás (2003)

Nem tudni, összesen mennyit ült, és az 1995-ös lopáson kívül mindent megúszott, mert a bíróságok szerint mentálisan alkalmatlan volt arra, hogy megjelenjen a bíróság előtt. A legsúlyosabb vádról szóló összes irat eltűnt egyébként.

(Gawker)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.