https://444.hu/assets/gyurta-gergely-2.jpg

A kis Gyurta is aranyérmes!!!

sport
2013 december 14., 16:43
comments 6

Az olimpiai bajnok Gyurta Dániel után a 22 éves öccse, Gyurta Gergely aranyérmet nyert 1500 méter gyorson szombaton a dániai Herningben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, saját maga első, a magyar úszósportnak pedig 41. Eb-elsőségét szerezve meg 25 méteres medencében.

Gyurta Gergely a 2010-es dubaji rövidpályás vb-n harmadik lett. Most a táv nagyjából kétharmadánál vette át a vezetést, és egyre növelve előnyét végül négy testhossznyi különbséggel ért elsőként a célba 14:30.26 perces egyéni csúccsal.

photo_camera Gyurta Gergely (Fotó: Isza Ferenc / AFP)

Gyurta Gergely aranya a 90. magyar Európa-bajnoki érem. Gyurta majdnem országos rekordot döntött, amit a szám másik magyar indulója, Kis Gergő tart 14:29.58-cal. Kis, aki ezen a távon 2007-ben Eb-ezüstérmes volt, most negyedik lett.

Gyurta Gergely:

„Ezt még alig merem felfogni. Tudtuk, hogy régóta bennem van, csak eddig nem jött ki ez az eredmény. Sokat számított, hogy elmentem a Világkupákra, az ott szerzett versenyrutin most nagyon jól jött. Van három fantasztikus edzőm, Széles Sándor egy zseni, Kovácshegyi Feri és Virth Balázs nemkülönben.”

(MTI, fenti fotó: Henning Bagger / Scanpix Denmark / Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.