Eltüntette a képernyőről fehérmikulásozó sztárműsorvezetőjét a Fox News

Tbg
2013 december 14., szombat 11:16
86

fox-news-anchor-645x325

Nem került adásba az amerikai Fox News csatorna egyik legnépszerűbb műsorvezetőjének műsora, a The Kelly File. Pedig Kelly idén augusztusban nagy csinnadrattával került a fő műsoridőbe, mint a csatorna sztárja.

Megyn azzal vált hírhedté a héten, hogy tévéműsorában betegesen ragaszkodott ahhoz, hogy szerinte a Mikulás, a Télapó nem lehet, más csak fehérbőrű, hiszen ezek tények. (videó)

A Fox nem kommentálta azóta a hírhedté vált műsort, ahogy a műsorvezető eltüntetéséről sem adtak ki hírt. Műsora helyét, amit egyébként be is konferáltak, egyéb híranyagokkal, komikusok, bloggerek műsoraival pótolták ki.

A vitát egy Slate-en megjelent cikk robbantotta ki, amelyik éppen arról értekezett, hogy az Egyesült Államokban élő fekete, ázsiai, latin-amerikai gyerekek ki vannak kissé zárva az ünnepekből, hiszen a Mikulást mindig, mindenhol fehérnek ábrázolják.

A Mikulásnak nem kéne fehérnek lennie.

- vetette fel a cikk szerzője, egy fekete újságíró.

Kelly a tévében vitázva, saját véleményéhez betegesen ragaszkodva fejtette ki álláspontját, hogy a Mikulás csak fehér lehet, és kész. Aztán elkezdett Jézusról is hasonlókat mondani.

Jézus is fehér ember volt! Ez történelmi tény, ezt tudjuk... (Ahogy a Mikulás is, ezt csak a gyerekeknek mondom!)

- fogalmazott Kelly.

Jézus ugyanis az amerikai fogalmak szerint nem is volt a szó szoros értelmében fehér, azaz WASP (White Anglo-Saxon Protestant - fehér angolszász protestáns), amely az amerikai fehér populáció gerincét adja.

Kelly 2004 óta dolgozik, dolgozott a Foxnál. (Politico)

---

A hír eredetileg egy kamuhíren alapult, ami az egyik amerikai kamuszájton jelent meg, miszerint Kellyt pszichiátriára küldték volna. Akár ez is lehet, de egyelőre annyit tudni, hogy a Fox levette őt a műsorról. A színvonalon aluli hírszolgáltatásért elnézését kérjük!

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt