Januárban jön a III. Rezsicsökkentés

gazdaság
2013 december 14., 20:38
comments 10

Ebben a cikkben szerepelnek a rezsiköltség és a rezsidíj szavak.

Januárban dönthet a Fidesz-frakció a harmadik rezsicsökkentésről – mondta Rogán Antal frakcióvezető a Hír Tv-ben.

Orbán tegnap jelentette be, hogy újabb,

harmadik rezsicsökkentést

tervez a Fidesz, és már dolgozik rajta a frakcióvezető.

Európai rezsidíjat!

Rogán Antal szerint a harmadik rezsicsökkentés megvalósítható, és az elmúlt egy év díjcsökkentése ellenére még mindig az európai átlag feletti Magyarországon az átlagos „rezsiköltségek” mértéke a jövedelemhez képest.

photo_camera MTI Fotó: Beliczay László

A harmadik rezsicsökkentés célja, hogy a „rezsidíjak” megközelítsék az európai átlagot, azt vizsgálják, hogy megtudják-e tenni ezt egy lépésben.

Rezsimunkacsoport

Rogán hétfőn tájékoztatja a frakciót a harmadik rezsicsökkentésről, és a pontos számok kialakítása végett létrehoznak egy munkacsoportot is, amit ő vezet, tagja lesz Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője is.

A munkacsoport ülésére meghívják Dorkota Lajost, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökét is, mert vannak kérdéseik a számokat illetően.

Rogán Antal azt mondta, a munkacsoport álláspontjának kialakítása után a Fidesz-frakció január elején, évadnyitó ülésén dönthet a harmadik rezsicsökkentésről. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.