Szexuális zaklatás vádjával vág vissza az olasz rendőrség a rendőrt csókoló lánynak

külföld
2013 december 15., 16:14
comments 7
photo_camera (AFP/MARCO BERTORELLO)

Az utóbbi hónapok egyik ikonikus képe volt az, amin egy fiatal lány a Lyon és Torino közötti gyorsvonat kiépítése ellen szervezett tüntetésen megcsókolta egy rohamrendőr sisakját. A kép nagy karriert futott be az interneten, az olasz rendőrségi szakszervezet viszont nem akarta reakció nélkül hagyni a történetet.

A képek alapján beazonosították a húszéves Nina de Chiffrét, és a torinói ügyészségen feljelentést tettek ellene szexuális zaklatás vádjával. A szakszervezet vezetője, Franco Maccari szerint fordított esetben, ha a rendőr csókolta volna meg akarata ellenére így a lányt, a harmadik világháború tört volna ki. Szerinte amúgy a jelenetben semmi békés nem volt, egyszerű provokáció történt.

Chiffre az olasz sajtónak azt nyilatkozta, hogy az akcióra azért volt szükség, mert a rendőrök épp megtámadni készültek egyik tüntetőtársát, és tudta, hogy a csók után nem fognak támadni. (via RT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.