Volt BKV és MVM-vezér nyomhatta fel Kiss Ernőt

bűnügy
2013 december 15., 13:54
comments 6

A Blikk információi szerint egy volt BKV-s és MVM-s vezető volt az, akinek vallomása után nyomozás indult a volt főrendőr, Kiss Ernő után.

A két cégbirodalom egykori vezetője ellen már több mint egy éve folyik eljárás. A lap információi szerint nemrég azzal állt elő, hogy több millió eurót, azaz közel félmilliárd forintot adott át Kiss Ernőnek, hogy segítsen elsimítani az ellene folyó büntetőügyét.

Bár a lap meglehetősen szemérmesen írja körül a főszereplő személyét, viszonylag kevés emberre igaz ma Magyarországon, hogy BKV és MVM-vezér is lett volna, és hogy jelenleg büntetőeljárás folyna ellene. Szóval feladványt teszünk közzé: ha ismer bárkit, akire ráillik ez a leírás Kocsis Istvánon kívül, örömmel látjuk a kommentek között.

A gyanú szerint Kiss azt állította, hogy bejáratos a belügyminisztériumba. Viszont a pénz kifizetése óta nem történt semmi előrelépés, a cégvezér ezután döntött úgy, hogy bemártja Kisst, azt is vállalva, hogy ezzel újabb büntetőügyet szabadít magára. És bár Kiss tagadta, hogy kenőpénzt fogadott volna el, az ellene való férfi magára is terhelő vallomást tett, ezért indult eljárás. A Blikk információi szerint a házkutatás után nem találtak Kissnél jelentősebb mennyiségű pénzt, számítógépét viszont lefoglalták, és a számláit is átvizsgálják.

Az egykori dandártábornokot csütörtökön vette őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügyészség szerint Kisst december 11-én gyanúsítottként hallgatták ki “vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.