Zsongással és Szimplával ajánlja Budapestet olvasóinak a Guardian

életmód
2013 december 15., 15:18
comments 1

A Guardienen fut Joannae O'Connor sorozata, amiben párnapos villámnyaralásokhoz és elszökési kísérletekhez ajánl rendszeresen helyszíneket. Most végre Budapestet, szóval ha a következő hetekben még a szokottnál több óbégató britbe futunk bele az utcán, tudjuk, kinek köszönhetjük!

A fő érv az, amit persze már mi is rég észrevettünk: Budapest körül tényleg van valami zsongás az utóbbi években. Sorra nyeri el minden nagyobb külföldi oldal életmódrovatának topcélpont-díját, ez pedig beindított egy öngerjesztő folyamatot, és már nem lehet nem ajánlani Budapestet.

És ez persze nagyszerű dolog, aminek tényleg örülnünk kell. Viszont az érvek néha inkább megmosolyogtatóak: a hangulatos karácsonyi vásárokat, meg a Berlinnel vetekedő éjszakai és alternatív életet tényleg nehéz komolyan venni.

Bennfentes tanácsnak még elhangzik a bűvös romkocsma szó, meg az Instant-Szimpla-Fogas-Ellátó tengely, ami tényleg annyira insider dolog, hogy lassan külön shuttlebuszok hozzák ide egyből a RyanAir utasait.

Viszont Budapest van annyira remek hely, hogy a tanácsok hatására ideérkező turisták jó eséllyel mindezek ellenére is jól fogják érezni magukat. Már ha ide jünnek, mert O'Connor másik ajánlata a mostani cikkben Mallorca volt. Mert ott süt a nap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.