A világ legszegényebb elnöke örökbefogadna 30-40 gyereket

külföld
2013 december 16., 07:44
comments 2

Nem tudom, hogy pillanatnyilag ki most a legnépszerűbb államfő a világon, a pápa vagy az uruguayi elnök, de José Mujicának volt válasza a szombaton kisgyerekkel cukiskodó Ferencre.

A volt gerillavezér, a melegházasságot, a marihuánát és az abortuszt is legalizáló Mujica azt jelentette be, hogy örökbefogadna 30-40 szegény gyereket, miután lejár elnöki mandátuma. Ez viszonylag kiszámíható időpont, jövőre lesz aktuális, mert Uruguayban nem lehet újraválasztani az elnököt.

photo_camera (MARIO GOLDMAN / AFP)

A 78 éves Mujicának nincs saját gyereke, feleségével és háromlábú kutyájával egy másfél szobás lakásban laknak, ahonnan elnöksége idején sem volt hajlandó kiköltözni. Azt egyelőre nem tudni, hogy hova fog elférni a több tucatnyi gyerek, mert Mujica azt mondta, hogy nemcsak szimbolikusan fogadná örökbe őket, hanem azt szeretné, hogy költözzenek hozzájuk. Mujica elnöksége alatt sem halmozott fel tartalékot, mert fizetése 90 százalékát jótékony célokra fordítja. Sok mindent megírtunk róla szombaton, itt lehet elolvasni. (businessinsider)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.