Itt a facebookos dislike

Tbg
internetek
2013 december 17., 09:33
comments 2

Régóta van szó arról, hogy kevés az az egy Like/Tetszik gomb, amit a Facebook nyújt.

Szomorú híreknél pl. kifejezetten nyomasztó, hogy tetszikelni kell valamit, olyannál pláne, amivel kifejezetten nem értünk egyet, valahogy mégis jelezni szeretnénk, hogy reagálunk rá.

Az egyik lehetséges megoldás a Sympathize/Szimpatizálok gomb megjelenése lehet, erről itt már írtunk, de ez egyelőre csak mendemonda.

Ám a Facebook chatalkalmazásában (Facebook Messenger) - amivel mobilról lehet chatelni, és integrálódik a Facebook appba - nemrég megjelent a:

facebook-dislike

Dislike/Nem tetszik gomb

Ez az első lépés lehet a változatosabb emóciók kifejezésére a Facebookon is, de egyelőre tehát csak chatjelleggel van bevezetve. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.