https://444.hu/assets/szocsi-meleg_6.jpg

Így mulat az orosz meleg

külföld
2013 december 18., 15:36
comments 133

A Fekete-tenger partján lévő Szocsi még a szovjet időkben is viszonylag liberális, toleráns városnak számított, egy darabka dekadens nyugat volt a kommunizmusban.

Az orosz rendszerváltás után kifejezetten pezsgő, élénk melegkultúra alakult ki az üdülőhelyen. Mára azonban ez a kultúra szinte teljesen megszűnt, vagy illegalitásba kényszerült. Putyin elnök javaslatára januárban szavazta meg a Duma (egyetlen ellenszavazattal) a homoszexuális propaganda betiltását.

A törvény szerint propagandának minősül minden olyan tevékenység, ami a homoszexualitást normális viselkedési formának mutatja be. Aki ezt megszegi, komoly pénzbüntetést kap. A törvény elfogadása miatt, a 2014-es, éppen Szocsiban tartatandó téli olimpiát bojkottálja többek Francois Hollande francia elnök, ugyanígy döntött Joachim Gauck német elnök.

Thomas Peter fotói október végén készültek, és a szocsi melegszíntér végnapjait dokumentálják.

Reuters / Thomas Peter

Gay rights activist Slavsky poses for a photograph with his boyfriend, who wants to remain anonymous, at the Black Sea promenade in Sochi Gay rights activist Vladislav Slavsky poses for a photograph with his boyfriend, who wants to remain anonymous, in a park near the Black Sea promenade in Sochi, south western Russia Co-owner of a gay cabaret club, the Mayak, Andrey Tanichev poses for a photograph in his venue in Sochi People watch a drag performance at Mayak, a gay cabaret club in Sochi Performers prepares to take part in a drag queen show backstage at Mayak, a gay cabaret club in Sochi, south western Russia Performers prepares to take part in a drag queen show backstage at Mayak, a gay cabaret club in Sochi, south western Russia A performer prepares to take part in drag queen show backstage at Mayak, a gay cabaret club in Sochi People watch as a drag queen takes part in a performance at Mayak, a gay cabaret club in Sochi A man participates in a drag performance at Mayak, a gay cabaret club in Sochi

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.