Németh Szilárd díjat kapott (de nem vízdíjat)

POLITIKA
2013 december 18., 10:07
comments 1

Hanem a nagyszalontai magyarság érdekvédelmi szövetsége által alapított Bocskai-díjat. "A díjat azzal a szándékkal alapították 2010-ben, hogy kitüntessék a hajdúváros magyarságáért, a magyarság megmaradásáért kiemelkedő munkát végzőket. A kitüntetést elsőként a magyar iskola, az Arany János Elméleti Líceum közössége, majd a Toldi néptánccsoport kapta, tavaly pedig Dánielisz Endre helytörténész vehette át." - állítja Csepel közleménye.

"Németh Szilárd méltatásában kiemelték, hogy országgyűlési képviselőként az elsők között állt az egyszerűsített honosítás mellé. Így mintegy 10.500 nagyszalontai és Nagyszalonta környékén élő magyar kaphatta vissza magyar állampolgárságát. Idén tavasszal Németh Szilárd polgármester és Borbély Lénárd alpolgármester segítsége is hozzájárult ahhoz, hogy mintegy 130 család kapott ingyenes vetőmagcsomagot, ősszel pedig beindulhatott az Arany Tulipán ösztöndíj program. Ennek köszönhetően 93 gyermek iratkozott be az iskolakezdő magyar osztályokba és kapott vissza nem térítendő iskolakezdési támogatást. Németh Szilárd mellé állt annak a kezdeményezésnek is, hogy az Arany János Elméleti Líceum számára egy új iskolaépületet hozzanak létre, és személyesen tárgyalt erről Orbán Viktor miniszterelnökkel. Így közel 3 millió euróból egy új, impozáns iskola épülhet meg a közeljövőben, tantermekkel, bentlakással, menzával - hangsúlyozta a méltatás."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.