Papcsák Ferenc tagadja, hogy felszólította volna az örményeket, hogy adják vissza Karabahot Azerbajdzsánnak

POLITIKA
2013 december 18., 14:45
comments 4

Tegnap írtuk meg, hogy az Azernews szerint

Papcsák Ferenc végre elérkezettnek látta az időt, hogy felszólítsa az örményeket, adják vissza Karabahot Azerbajdzsánnak.

papcsák ferenc tv

Ma Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere közleményben reagált a hírre:

„Visszautasítom az azeri hírportál állításait!

Megdöbbenéssel olvastam a hazai médiában megjelent hírt, miszerint azerbajdzsáni tartózkodásom alatt egy lapnak nyilatkozva örményellenes kijelentést tettem, felszólítva Örményországot, hogy csapatai vonuljanak ki, és a területet adják vissza Azerbajdzsánnak.

A hivatkozott lapban megjelent tudósítást badarságnak, nevetségesnek, egyben felháborítónak tartom, annak tartalmától teljes mértékben elhatárolódom. Azeri tartózkodásom idején egyetlen sajtóorgánumnak ilyen nyilatkozatot nem tettem. Az örmény-azeri konfliktusban sem az Azeri-Magyar Baráti Társaság elnökeként, sem magánemberként nem foglaltam állást, a cikk olyan állításokat tartalmaz, melyek részemről nem hangzottak el. A két nép vonatkozásában a békés egymás mellett élés valamint a konfliktusok békés úton történő lezárásának a híve vagyok.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.