Putyin tagadja, hogy támadórakétákat telepített a Kalinyingrádi területre

külföld
2013 december 19., 10:27
comments 1

Röviden: a lengyel és cseh területre tervezett amerikai rakétapajzs célja az európai célpontok ellen bevetett rakéták elleni védelem lett volna. A rendszer már csak méretéből adódóan is legfeljebb olyan szintű fenyegetés ellen védene, mint egy jövőbeni iráni rakétatámadás - Oroszország több ezer rakétából álló stratégiai csapásmérő erejét jellemzően nem korlátozta volna.

Az oroszok ehhez képest évekig azzal érveltek ellene, hogy a rakétapajzs fenyegetést jelent rájuk.

Ehhez képest Oroszország valóban támadó célú fegyverzetet telepített az ország nyugati határára. Ennyit az orosz védelmi minisztérium is elismert. Azt viszont most Putyin elnök közleményben tagadta, hogy a Lengyelország és Litvánia közé ékelődött Kalinyingrádi területre is ilyeneket telepítettek volna. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.