Vodkával csináltak wi-fit

TUDOMÁNY
2013 december 20., 19:35
comments 3

A York Egyetem kutatói vodkával továbbítottak egy vegyi üzenetet egy asztali ventilátor és néhány érzékelő segítségével. Az „O, Canada” lett az első teljesen molekuláris kommunikációval továbbított üzenet.

Úgy gondolják, hogy ez olyan körülmények között működhet, ahol a hagyományos vezeték nélküli technológiák csődöt mondanak.

Ez a technológia csak az embereknek új: több állat például vegyi anyaggal jelöli meg a területét, és a méhek is vegyi anyaggal jelzik, ha veszélyben van a méhkas. (PSFK)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.