Fidesz a polgármestereknek: Orbán azt üzeni, nincs jutalom!

POLITIKA
2013 december 21., 06:52
comments 9

Blikk - Orbánra hivatkozva letiltották a városvezetők jutalmát
A Fidesz választókerületi elnökeinek küldött levélben, Orbán Viktor pártelnökre hivatkozva tiltották meg bármilyen jutalom vagy prémium felvételét a városvezetőknek - írta szombati számában a Blikk a birtokába került levélre hivatkozva. A lap szerint a Kubatov Gábor országos pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató azt írta:

"Tájékoztatunk benneteket, hogy pártelnök úr határozott álláspontja, hogy a kormánypárti polgármestereknek, alpolgármestereknek idén is tilos jutalmat felvenni".

És hogy:

 "Elvárjuk az önkormányzati politikusoktól, sőt az önkormányzati cégek vezetőitől is azt, hogy mondjanak le az extra juttatásokról, a jutalmakról és prémiumokról".

 A levélben arra kérik a helyi elnököket, hogy a körzetükben minden politikus figyelmét hívják fel a központi döntésre. Így ha bárki arról értesül, hogy jutalmazás történt a körzetében, akkor az érintetteket meg kell kérni a pluszpénz visszafizetésére vagy jótékony célra fordítására. Ha ezt nem teszik, úgy meg kell mondani a renitenseknek: a "jutalomstop egyetlen alternatívája a mandátum visszaadása" - írja a Blikk.
A levélben a lap szerint az is szerepel, hogy az elnököknek január 13-ig tételes listát is kell írniuk arról, hol volt premizálás, s az érintettek milyen célra ajánlották fel a megszavazott összeget.
Kocsis Máté a Blikknek megerősítette, hogy küldtek ilyen levelet a polgármestereknek, és hozzátette:

mindenkinek ki kell vennie a részét Magyarország talpra állításában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.