Így lopják el a fényképezőgépedet

TECH
2013 december 21., 11:07
comments 6

A legtöbb fényképezőgépet az autókból lopják ki, betörők viszik el a házból, vagy a nyaraláskor tűnik el, állítják a Lenstag készítői, akik egyből elő is álltak a megoldással: készítettek egy alkalmazást, ahová mindenki beírhatja a fényképezőgépe meg az objektívjei és egyéb tartozékai típusát, sorozatszámát, aztán ha a gép felbukkan az Ebayen vagy egy kereskedőnél, az adatok alapján vissza lehet juttatni az eredeti tulajdonosnak.

lenstag1a

A Lenstag másik statisztikája szerint összesítésben a legjobban a Nikon D7000-t lopják, a Canonok közül pedig az EOS 60D-t (nyilván nem azért a csúcsgépeket, mert azokból kevesebb van, meg a profik talán jobban is vigyáznak a munkaeszközükre, mint a turisták.) Az objektívek között a Nikonnál és a Canonnál is a 70-200-as, 2,8-as zoom vezet. Leicából az M9-es a legnépszerűbb.

lenstag1b

Via Petapixel

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.