Rendőri felügyelet alá került egy jobbikos képviselő Párizsban

POLITIKA
2013 december 23., 12:02
comments 38
  • Gaudi-Nagy Tamás bajba került Franciaországban.
  • Állítólag sajtok miatt történt.

Feltartóztatták Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselőt a párizsi repülőtéren, mert konfliktusba keveredett a biztonsági szolgálattal - írta meg a vs.hu. A lap szerint a képviselő sajtokat akart felvinni a gépre, de ezek egy részét nem engedték fel a gépre. Ekkor szidalmazni kezdte a biztonsági szolgálat tagjait, ezért tartóztatták fel, és csak egy nappal később repülhetett haza.

photo_camera Gaudi-Nagy Tamás a parlamentben

Megkerestük Gaudi-Nagy Tamást, aki az ügyről azt mondta, valóban visszatartották a repülőtéren, és rendőri felügyelet alá is került. Konzuli segítséget kellett, hogy kérjen. Gaudi szerint felháborító volt az eljárás, és reméli, hogy a Külügyminisztérium már dolgozik a magyarázatkérő levelen a francia hatóságk részére, hogy miért történhetett ilyen egy diplomáciai mentességet élvező, hivatalos úton lévő képviselővel.

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium szóvivője a vs.hu -nak megerősítette, hogy a képviselő konzuli segítségt kért, és meg is kapta.

Gaudi egyébként nem szívesen beszél az ügyről, mert azt mondta, a sajtó nem foglalkozik a politikai munkájával, a botránysajtót pedig nem kívánja hízlalni. Párizsban az Európa Tanács Jogi ügyek és emberi jogi ügyek bizottságának ülésén járt. Az alapvető jogok Európai Unión belüli helyzetéről Göncz Kingával, az Európai Parlament Állampolgári jogok, bel- és igazságügy bizottságának alelnökével, egykori szocialista miniszterrel vitatkozott - erről saját oldalán meghallgatható a hangfelvétel is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.