Miért rúgták ki az amerikai nukleáris csapásmérő erők parancsnokát? Mert seggrészegen ügynökkel csajozott Moszkvában

2013 december 26., csütörtök 20:30

carey

Michael Carey dandártábornoknál egész biztosan nincs nagyobb balfasz az amerikai hadseregben.

Careynek júliusban kellett Oroszországban tárgyalnia, Már odafelé, a repülőúton irgalmatlanul berúgott, és hangosan arról üvöltözött, hogy ő mennyire fontos ember, és hogy a világbéke múlik rajta. Aztán leszállt a gépe Moszkvában, és minden rosszra fordult.

Miután elfoglalta a szállodában a luxuslakosztályt átugrott a szomszédos Ritz-Carlton bárjába. Ott tovább piált, miközben összeismerkedett két mutatós idegenvezető hölggyel (valószínűleg orosz ügynökök voltak), akikkel hajnalig mulatott. Az emberei itt próbálták már felhívni a figyelmét, hogy nem oké, amit csinál, de ez nem hatott.

Másnap a hivatalos tárgyaláson, még minidig részegen beszólt az oroszoknak a szír kormány támogatása és Edward Snowden menekültstátusza miatt. Természetesen nem emiatt a két téma miatt utazott Moszkvába, ez csak úgy kiszaladt.

Folyamatosan oltotta a tolmácsot, pacsizni próbált a jelenlévőkkel, előző esti hódításaival kérkedett, és néha nem volt teljesen értelmes amit mond. Legalább is a tanúvallomások szerint.

Aznap este együtt énekelt a zenekarral a mexikói étteremben, ahová elvitette magát.

A legdurvább része ezután jön.

Miután visszaért a szállodába, szóba elegyedett a cigarettaárus hölggyel, akinek hosszan válaszolgatott az optikával és rakétahajtóművekkel kapcsolatos kérdéseire. Ezen a ponton a delegációból mindenki tudta, hogy a tábornok egy orosz ügynök kérdéseire válaszolgat, de már nem lehetett megállítani.

Carey-t egyébként még októberben rúgták ki, de csak most hozták nyilvánosságra, hogy miért. Az is kiderült, hogy az út nagy részére nem emlékeztetett a kihallgatásán, más részletekről pedig hazudott. A koszt viszont ízlett neki, azt vallotta, hogy

kaviárral töltött kis tortilla szerű dolgok [palacsinták] nagyon jók voltak.

(Washington Post)