Miért rúgták ki az amerikai nukleáris csapásmérő erők parancsnokát? Mert seggrészegen ügynökkel csajozott Moszkvában

carey

Michael Carey dandártábornoknál egész biztosan nincs nagyobb balfasz az amerikai hadseregben.

Careynek júliusban kellett Oroszországban tárgyalnia, Már odafelé, a repülőúton irgalmatlanul berúgott, és hangosan arról üvöltözött, hogy ő mennyire fontos ember, és hogy a világbéke múlik rajta. Aztán leszállt a gépe Moszkvában, és minden rosszra fordult.

Miután elfoglalta a szállodában a luxuslakosztályt átugrott a szomszédos Ritz-Carlton bárjába. Ott tovább piált, miközben összeismerkedett két mutatós idegenvezető hölggyel (valószínűleg orosz ügynökök voltak), akikkel hajnalig mulatott. Az emberei itt próbálták már felhívni a figyelmét, hogy nem oké, amit csinál, de ez nem hatott.

Másnap a hivatalos tárgyaláson, még minidig részegen beszólt az oroszoknak a szír kormány támogatása és Edward Snowden menekültstátusza miatt. Természetesen nem emiatt a két téma miatt utazott Moszkvába, ez csak úgy kiszaladt.

Folyamatosan oltotta a tolmácsot, pacsizni próbált a jelenlévőkkel, előző esti hódításaival kérkedett, és néha nem volt teljesen értelmes amit mond. Legalább is a tanúvallomások szerint.

Aznap este együtt énekelt a zenekarral a mexikói étteremben, ahová elvitette magát.

A legdurvább része ezután jön.

Miután visszaért a szállodába, szóba elegyedett a cigarettaárus hölggyel, akinek hosszan válaszolgatott az optikával és rakétahajtóművekkel kapcsolatos kérdéseire. Ezen a ponton a delegációból mindenki tudta, hogy a tábornok egy orosz ügynök kérdéseire válaszolgat, de már nem lehetett megállítani.

Carey-t egyébként még októberben rúgták ki, de csak most hozták nyilvánosságra, hogy miért. Az is kiderült, hogy az út nagy részére nem emlékeztetett a kihallgatásán, más részletekről pedig hazudott. A koszt viszont ízlett neki, azt vallotta, hogy

kaviárral töltött kis tortilla szerű dolgok [palacsinták] nagyon jók voltak.

(Washington Post)