Felgyújtották a kairói egyetemet

külföld
2013 december 28., 14:58
comments 2

A rendőrök megint összecsaptak Kairóban a Muzulmán Testvériséget támogató tüntetőkkel. Állítólag ők gyújtották fel a kairói egyetem menzáját.

photo_camera AFP PHOTO / KHALED KAMEL

A tüntetők megrohamozták az Azhar Egyetem kereskedelmi, mérnöki és tudományos karát, és fáklyákkal felgyújtották a kávézót. Egy diák meghalt a tüntetés alatt. A Belügyminisztérium szerint a rendőrök hatvan diákot vettek őrizetbe.

Ez már a sokadik összecsapás a tüntetők és a rendőrök között, miután az egyiptomi kormány a héten terrorszervezetté nyilvánította a Muzulmán Testvériséget.

Azzal fenyegettek, hogy ha bárki elmegy a testvériség tüntetéseire, azonnal letartóztathatják. A testvériség segítette hatalomra a korábban megpuccsolt Morszi elnököt. A kairói tüntetésekben csak pénteken hárman haltak meg és 265 embert tartóztattak le.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.