Előre az őrülten boldog, boldogan őrült ébredésért

ZENE
2013 december 29., 07:57
comments 4

A hosszúra nyúlt szombat éjszaka okozta sebek kezelésére kitalált zenei sorozatunkban ezen a héten terápiás jelleggel egy energiabombát kaptunk:: bármilyen gondot is okozzon az ébredés, legalább vigyorogva-bólogatva tudunk vele megküzdeni. Az eheti mixet Mártondani, a Ricsárdgír zenekar énekes-dalszerző-gitárosa rakta össze.

A szentendrei zenekar a város legszebb hagyományaihoz illeszkedve játszik semmi mással össze nem téveszthető, legújabbhullámos fura-rockot úgy, hogy arra már az MTV is felfigyelt. Az önbevallásuk szerint hobbipop és art-fart rock vonalon mozgó zenekar amúgy éppen tegnap este tartotta lemezbemutató koncertjét, ezt az eseményt is ünnepli most ez a mix. A zenekarról többet Facebookon és nagyon szép honlapjukon lehet megtudni, emellett mindenképp érdemes megnézni a Repülőgép és a Szörf című számokhoz készült klipeket is.

Maga a mix a katartikus ébredés jegyében készült, lassú Twin Peaks-felvezetés után igazi popőrület indul, ami majd a legjobbkor fut bele a Gyena krokodil dalát éneklő orosz gyerekkórusba.

444_hangOver_#33 - Mártondani by !!444!!! on Mixcloud

Danitól rövid leírást is kaptunk a válogatáshoz:

Jó reggelt. A számok válogatásánál figyelembe kellett vennem, hogy hiába vagyok másnapos, sajnos ünneplünk a barátokkal, mert tegnap volt a lemezbemutató koncertünk. Ezért is készítettem el kicsit pörgősebbre a mixet, de ez nem jelenti azt hogy mozogni fogunk, ettől függetlenül fekszünk, csak mindannyian egy szobában, és hallgatjuk ezt a playlistet.

A mix a Twin Peakssel kezdődik, azzal a dallal, ahol a törpe táncol, mert nagyjából mi is olyan mozgással megyünk ki egy pohár vízért. Utána csupa vidám és lüktető popsláger következik, amit a Dead Kennedys szakít félbe mert egyszer nekünk is hánynunk kell. Ezt követi pár magyar dal, hogy tudjunk együtt énekelni a számítógéppel. Végül az orosz gyerekkórus után (ami természetes hogy benne van a másnapos mixben), egy Pretty womannel zárunk, hogy tényleg boldogok legyünk.

ricsizene2

Mi is nehezen hisszük el, de ez sorozatunknak már harmincharmadik része volt. A korábbi alkalmak között itt lehet böngészni. Jó ébredezést!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.