Sohasem volt ilyen kevés gyilkosság New Yorkban

bűnügy
2013 december 30., 18:35
comments 6

Döbbenetes tempóban szorul vissza az élet elleni erőszak New Yorkban, hogy ezzel a szép rendőrnyelvi fordulattal éljek. 2012-höz képest 20 százalékkal csökkent a gyilkosságok száma, de nagyobb távlatban még szívderítőbbek az adatok. 2001-hez képest 48, 1993-hoz képest 82 százalék a visszaesés.

Mondjuk még ez is 332 gyilkosságot jelentett egy évben, amit vessenek össze a 99 londoni gyilkossággal, vagy a 47 budapestivel (mindkét adat 2012-es).

Az Egyesült Államok más nagyvárosaiban is javult idén a helyzet. 2013-ban kevesebbet öltek Los Angelesben, Philadelphiában, de még Chicagóban is, pedig ott éppen bandaháborúk zajlanak.

Azt, hogy miért van kevesebb gyilkosság, még nem tudják. Ami tény: egyre kevesebb New York-i tart fegyvert, a rendőröket pedig azokba a körzetekbe irányítják, ahol gyakoribb az erőszak. (Via The Atlantic Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.