Szállítás közben poloskázta be az NSA a számítógépeket

Tbg
Terrorizmus
2013 december 30., 12:15
comments 11

Újabb piszkos titkok derültek ki az NSA módszereiről, miután a Der Spiegel az Edward Snowden által kiszivárogtatott dokumentumok újabb adagját dolgozta fel, írja a Verge.

Az NSA elit hackeralakulata, a TAO hollywoodi filmekbe illő technikával poloskázott be számítógépeket és midenféle elektronikus kütyüket szállítás közben a CIA és az FBI segítségével.

Erre szakosodott csoportjuk arra is képes volt, hogy az online megrendelt, majd postázott készülékeket egy időre eltérítsék és telepítsék a COTTONMOUTH fedőnevű kémprogramjukat és a hozzá tartozó hardware-t.

A Spiegel arról nem írt, hogy milyen mennyiségben poloskáztak be készülékeket, arról viszont igen, hogy az FBI is készséggel segített, ha az NSA egyik ügynökét hirtelen ki kellett szállítani valahova poloskázni. Repülőgépekkel vitték az ügynököket a legnagyobb titokban a különféle helyszínekre.

Kiderült az is, az NSA online katalógusában rendelhették meg az ügynökök a különféle - köztük nagy nagy amerikai - gyártók termékeinek feltöréséhez szükséges hardware- és software-eszközöket. Bele tudtak nyúlni a Cisco, a Juniper Networks, a Dell, a Seagate, a Western Digital, a Maxtor, a Samsung, és a Huawei termékeibe is, de a Windows-hoz is hozzá tudtak férni. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.