"A rezsicsökkentés nélkül is megnyernénk a választásokat"

politika
2013 december 31., 15:36
comments 17

Gyulás Gergely fideszes képviselő a Népszabadságnak beszélt arról, hogy mi lesz tavasszal a parlamentben. Közben kis híján olyanokat mondott, hogy a rezsicsökkentés az nem is kampányfogás, hanem szakpolitika.

Azt mondja, hogy:

  • "Reményeim szerint a választások előtt már semmilyen alkotmánymódosítás nem lesz."
  • "Szerintem rezsicsökkentés nélkül is megnyernénk a választásokat. A rezsicsökkentés a jelenlegi kormány gazdaságpolitikai filozófiájából logikusan következett."
  • "Az új házszabály (...) a megfontoltabb jogalkotás lehetőségét biztosítja."
  • "A Kúria a legkényesebb kérdésekben eltolta magától a felelősséget és nem döntött, ahol pedig igen, ott mindenhol [a devizahitelekkel kapcsolatban] a bankok javára."
  • "Az nem állapot, hogy kizárólag a fogyasztók viseljék a kárát egy olyan szerződésnek, melyeknél durva egyoldalú szerződésmódosítások történtek, és a szerződés eleve minden kockázatot a hitelfelvevőre hárított."
  • "A kétharmados többség megszerzése [2014-ben] továbbra is a csodák kategóriájába tartozik."

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.