Nem sok adót fizetnek a legnagyobb tech cégek

gazdaság
2014 január 04., 14:39
comments 13

A Financial Times utánanézett, hogy a Google, a Facebook, a Microsoft, az eBay, a Yahoo, az Apple, és az Amazon mennyit adóznak például Nagy Britanniában. Kiderült, hogy nagyon keveset, 15 milliárd dolláros összforgalom után 88 millió dollárt. Ez kicsit több, mint a forgalom 0.5 százaléka. A tech cégek úgy trükköznek, hogy a jogdíjakat például ilyen adóparadicsom országokban bejegyzett cégeken futtatják át. A Google ilyen vállalkozása például Bermudán működik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.