Egy hacker feltörte a román hírszerzés főnökének emailfiókját

TECH
2014 január 07., 16:57
comments 2

George Maior román belföldi hírszerző szolgálatot vezeti, a jelek szerint nem hibátlanul. Egy ismert hacker, Guccifer feltörte ugyanis egyik emailfiókját. A hírszerzés szóvivője szerint egy olyan fiókról van szó, amit Maior még a kinevezése előtt hozott létre, és főleg oktatási tevékenységével kapcsolatos levelezését intézte innen. A szóvivő szerint a fiókot amúgy is egy asszisztense kezelte Maiornak.

De persze a hackert felelősségre fogják vonni. Guccifer volt az is, aki tavaly feltörte a volt amerikai külügyminiszter, Colin Powell fiókját, és nyilvánosságra hozta egy román szociáldemokrata politikusnő Powellnek küldött személyes leveleit és fényképeit

A Thesmokinggun.com szerint amúgy a Bush és a Rockefeller család tagjainak a postaládáját is feltörte már Guccifer, de más hírességek, például Steve Martin színész személyes leveleihez és dokumentumaihoz is hozzáfért. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.