A legnépszerűbb politikai író az Amazonon: Adolf Hitler

A Mein Kampf (Harcom), pontosabban annak egy elektronikus, 2012-es angol nyelvű kiadása, volt a legolvasottabb az Amazonon propaganda és politikai pszichológia kategóriában. Az Ituneson pedig a 12. és a 15. helyet szerezte meg Adolf Hitler börtönben lediktált alapvetése a náci ideológiáról.

Az e-könyv nagy előnye, hogy a klozetnácik a buszon is olvashatják, nem kell takargatniuk senki elől az óriási horogkeresztet a borítón.

A képen Adolf Hitler látható

Az ostobaságokból és uszításokból összeollózott könyv először 1925-ben jelent meg, és Hitler a bevételből akarta fizetni a sörpuccs után őt védő ügyvédeket, de a Mein Kampf egyáltalán nem volt sikeres, csak a gazdasági világválság idején élénkült meg utána az érdeklődés. Amikor Hitler már hatalmon volt, néha az állam is ajándékba adta a művet, például az ifjú pároknak házasságkötéskor. A könyv eredeti címe egyébként az lett volna, hogy Négy és fél év harc a hazugság, butaság és gyávaság ellen.

Magyarországon és több más országban is évtizedekig be volt tiltva, de ma már a legtöbb országban kereskedelmi forgalomban kapható. A könyv szerzői jogai a bajor szövetségi állam tulajdonában vannak 2015-ig. Utána a jogvédelem lejár. (Vocativ)