Juhász Péter nem mond le, de felajánlja lemondását

2014 január 9., csütörtök 13:35
16

Nem állhat elő olyan helyzet, hogy egy olyan listán szerepeljek, amelyet Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltként vezet, vagy amelyen Gyurcsány Ferenc helyet kap - reagált közleményben a Mesterházy-Bajnai-kiegyezésre Juhász Péter, aki 2012-ben beszervezte Bajnai mögé a Millát. Juhász nemcsak a Milla, hanem az Együtt 2014 társelnöke is.

Juhász közleményében ez a konkrétum, meg az, hogy felajánlja lemondását a társelnöki posztról az őt az Együtt 2014 delegáló Millának.

Hogy ebből csak annyi következik-e, hogy ő személy szerint nem akar a listán lenni, vagy a Milla is kiszáll-e Bajnaiék mellől, és a nagy ellenzéki összefogásból, az nem derült ki. Erről ma fognak egyeztetni.

Juhász a helyzetről egyébként két olyan mondatot írt le, amik között nehéz kompromisszumot találni:

Miközben a demokratikus ellenzék pártjainak összefogása szerintem is elkerülhetetlen és támogatnám, azonban a kirajzolódó konstrukció számomra nem vállalható. Meggyőződésem szerint, egy ilyen megoldás nem növeli a kormányváltás és a korszakváltás esélyét.

Juhász jelenleg az összevont I. és V. kerületi választókerületben az Együtt 2014 jelöltje, akit az MSZP is támogat. Itt Rogán Antal a fideszes induló. Az Index szerint elképzelhető, hogy Juhász az egyéni mandátumért elindul.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt