Az 5 legjobb dolog, amit azonnal hazavinnék a CES-ről

TECH
2014 január 09., 10:51
comments 52

A CES-re nem csak az újdonságok miatt érdemes elmenni, mert van egy csomó olyan dolog, amit a valódi életben is simán lehet használni. Ez volt az az öt dolog, amit rögtön hazavittem volna.

Yotaphone

IMG_0366

Az első orosz okostelefont nem most mutatták be, de én most láttam először valódi modellt belőle. A Yotaphone simán az elmúlt év legjobb koncepciója volt.

A telefon egyik oldala egy elég izmos androidos okostelefon. a másikon viszont egy nagy e-papír kijelző van. Nemcsak könyveket lehet rajta olvasni, de kifejezetten akkumulátorkímélően jelzi az időt és az üzeneteket, ráadásul majdnem minden adatot át is lehet helyezni a hátsó kijelzőre. Ha például éppen keresünk valamit, akkor a Google Maps-ot tehetjük ki.

Lenovo Thinkpad 8

lenovo-thinkpad8

Steve Jobs elég hülye volt, amikor azt mondta, hogy a 7-8 hüvelykes tableteknek nincs jövője. És ezt nem csak az bizonyítja, hogy az Apple végül megcsinálta az Ipad Minit, hanem például a Nexus 7 sikere is. Ez a méret gyakorlatilag a legtökéletesebb bármilyen tablethez.

A Lenovo a CES-en mutatta be a Thinkpad széria első tabletjét, ami bár nincs benne a legjobban hájpolt újdonságaik között, tök jól sikerült. Egész ügyesen továbbviszi a Thinkpadek dizájnját, aminél én kevés jobb dolgot tudok elképzelni. A Thinkpad indusztriális dizájnja több mint húsz éves már, mégsem sikerült azóta jobbat kitalálni. Simán rám lehet fogni, hogy elfogult vagyok, de bármilyen Macbook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.