Az 5 legjobb dolog, amit azonnal hazavinnék a CES-ről

A CES-re nem csak az újdonságok miatt érdemes elmenni, mert van egy csomó olyan dolog, amit a valódi életben is simán lehet használni. Ez volt az az öt dolog, amit rögtön hazavittem volna.

Yotaphone

IMG_0366

Az első orosz okostelefont nem most mutatták be, de én most láttam először valódi modellt belőle. A Yotaphone simán az elmúlt év legjobb koncepciója volt.

A telefon egyik oldala egy elég izmos androidos okostelefon. a másikon viszont egy nagy e-papír kijelző van. Nemcsak könyveket lehet rajta olvasni, de kifejezetten akkumulátorkímélően jelzi az időt és az üzeneteket, ráadásul majdnem minden adatot át is lehet helyezni a hátsó kijelzőre. Ha például éppen keresünk valamit, akkor a Google Maps-ot tehetjük ki.

Lenovo Thinkpad 8

lenovo-thinkpad8

Steve Jobs elég hülye volt, amikor azt mondta, hogy a 7-8 hüvelykes tableteknek nincs jövője. És ezt nem csak az bizonyítja, hogy az Apple végül megcsinálta az Ipad Minit, hanem például a Nexus 7 sikere is. Ez a méret gyakorlatilag a legtökéletesebb bármilyen tablethez.

A Lenovo a CES-en mutatta be a Thinkpad széria első tabletjét, ami bár nincs benne a legjobban hájpolt újdonságaik között, tök jól sikerült. Egész ügyesen továbbviszi a Thinkpadek dizájnját, aminél én kevés jobb dolgot tudok elképzelni. A Thinkpad indusztriális dizájnja több mint húsz éves már, mégsem sikerült azóta jobbat kitalálni. Simán rám lehet fogni, hogy elfogult vagyok, de bármilyen Macbook

A Thinpad 8 Windows 8.1-et futtat, és nem is a lebutított verziót, hanem a rendes asztalit. Emellett olyan erős, hogy két külső monitort simán elvisz, szóval 400 dollárért vehetünk vele egy tabletet és egy munkára alkalmas asztali gépet.

Razor Project Christine

IMG_0363

Mindig iszonyatos szenvedés darabonként összerakni egy erősebb asztali számítógépet. A Razor concepciója pont ezt szeretné megoldani. A project Christine egy vízhűtéses moduláris PC, amibe külön lehet beletolni az alkatrészeket. Ha több ramot szeretnénk, egyszerűen csak bele kell csatlakoztatni egy újabb elemet. Egyelőre csak koncepció, de nagyon remélem, hogy sikerül megcsinálni, mert elég sok szenvedéstől óvná meg az emberiséget.

3D-nyomtató 500 dollárért

3dprinter

Az idei CES egyik nagy mániája a 3D nyomtatás volt. Az egyik hangár sarkát teljesen elfoglalták a különböző nyomtatók. Vannak nagyon durva darabok is, amiket már elképesztő dolgokat képesek csinálni, de a legjobb, hogy már elég olcsón is lehet kapni őket. Az XYZprinting nyomtatója csak 499 dollár, ami egészen elképesztő ár egy ilyen technológiáért. Persze messze nem tud annyit, mint a profibb modellek, de már a tudat is jó, hogy lassan akár elérhető is lehet a 3D-nyomtatás. Márciusban fogják bemutatni Európában.

Nvidia Shield

IMG_0362

Ezt sem most mutatták be, de a CES-en egy csomó próbadarabot raktak ki belőle. Én amúgy is lelkes rajongója vagyok a hordozható konzoloknak, de az Nvidia darabja tűnik most a legjobbnak. Gyakorlatilag egy Androidos telefon, a telefon nélkül, amit ráraktak egy kontrollerre.

Mivel Androidon fut, az összes ilyen játékot le lehet rá tölteni, és futnak rajta az emulátorok is, amivel a régi konzolok klasszikus játékaival is játszatunk. Emellett tök könnyen lehet vele egy a szobában lévő számítógépről rendes PC-játékokat streamelni. Ez azt jelenti, hogy csak be kell kapcsolnom a gépemet, és az ágyból tolhatom a Call of Dutyt. Sajnos egy kicsit túl nagy az egész konzol, ráadásul nagyon nehéz is, ennek ellenére azonnal elloptam volna.