Két(!) kocsonyaünnep is lehet idén Miskolcon

A város önkormányzati cégei most először, a rendezvény ötletadói pedig 14. alkalommal tartanának rendezvényt „a tél gasztronómiai jellegzetessége tiszteletére”.

Koczák Szilvia, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón közölte: miskolci kocsonyafarsang elnevezéssel tartanak rendezvényt, ám azt a városi önkormányzat idegenforgalommal, turisztikával, kulturális rendezvényekkel foglalkozó társaságai közreműködésével szervezik.

A kocsonyafarsang február 20-án kezdődik és február 23-is tart Miskolc belvárosában.

Rózsa Edit, a miskolci kocsonyafesztivál ötletgazdája korábban arról beszélt, hogy többször is kértek területfoglalási engedélyt a polgármesteri hivataltól azért, hogy ismét megtarthassák a rendezvényt, aminek programja már össze is állt. Az engedélyt még nem kapták meg, ugyanakkor bíznak abban, hogy megrendezhetik a fesztivált március 7-e és március 9-e között. Az ötletgazda szerint az lenne a kívánatos, ha csak egy ilyen téli-gasztronómai program lenne Miskolcon. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.