Ma alapítják meg a Magyar Krónikát

media
2014 január 09., 10:33
comments 39

Délután megtartják Kerényi Imre megálmodott lapjának alapító értekezletét. Kerényi magát Orbán Viktort ígérte a résztvevőknek, hogy elmegy-e a miniszterelnök, arról még várjuk hivatalának válaszát. Sajnos sokan már azelőtt kimentették magukat, hogy kiderült, tényleg személyesen a kormányfő találja-e majd meg a témákhoz a megfelelő szerzőt az örömet mondó lapnál.

A Kerényi-féle álomcsapatból már korábban kimentette magát Vizi E. Szilveszter, akit pedig a szerkesztőbizottság tagjaként képzelt el Kerényi, de például Navracsics Tibor sem hallott arról, hogy számolt  vele szerzőként a miniszterelnöki megbízott.

A Cink által nyilvánosságra hozott Kerényi-féle top 100-as gárdából kivonta magát a Heti Válasz több meghatározó arca, így maga a főszerkesztő Borókai Gábor, és Stumpf András valamint Ablonczy Bálint és Osztovits Ágnes. A mandineres Balogh Ákos Gergely sem vállalta. A városvédő Ráday Mihály, Szinetár Miklós rendező és Sándor György humorista is visszautasította a felkérést.

Nem lesz ott a dalcsináló Kovács Ákos és Balog Zoltán miniszter sem, ők azt mondták, hogy szabadságon lesznek.

Hankiss Elemér, bár szerepel a listán, de azt mondta, hogy nem is kapott felkérést. Horkay Hörcher Ferenc elmegy ugyan, de csak azért, hogy elmondja, nem tetszik neki a kormány havilapjának elindítása.

Akik biztosan ott lesznek: Boross Péter, Koltay Gábor, Melocco Miklós, Csík János zenész, Jankovics Marcell, Kálomista Gábor, Prőhle Gergely államtitkár És Kondor Katalin is, akinek amúgy nem tetszik az ilyenfajta lapalapítás.

A lap főszerkesztője Bencsik Gábor lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.