Bige: Ez egy nomád ország

gazdaság
2014 január 10., 11:37
comments 30

A napi.hu-nak adott interjújában igen sarkosan fogalmaz Bige László, az egyik leggazdagabb magyar. A Péti Nitrogénművek tulajdonosa meg akarta venni a KITE nevű agrárcéget, de az utolsó pillanatban a KITE igazgatója 2 milliárdot ráígért 28 milliárdos vételi ajánlatára. Az ügyben az az izgalmas, hogy senki sem érti, hogy Guba Sándor igazgatónak honnan lett hirtelen ennyi pénze. Bige először perelni akart, de most bejelentette, hogy ezt mégse teszi:

Az ügy számomra véget ért. Nem kívánom semmilyen formában sem folytatni. Tudomásul kell venni azt, hogy ez egy nomád ország, ahol büntetlenül és következmények nélkül lehet szerződést szegni. El tud képzelni egy fejlett országot, ahol egy cégvezető számláján egyik napról a másikra milliárdok jelennek meg, s az adóhivatal nem vizsgálja a pénz eredetét? Én nehezen...

Az interjúban kitért az elől, hogy elmondja, ő is azt hiszi-e, hogy a KITE-t valójában Csányi Sándor OTP-elnök vette meg. A legtöbb találgatás ugyanis erről szólt. (napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.