Kedves Wowa, jelentkezz!

Egyéb
2014 január 10., 11:56
comments 12

Kapott a Fortepan egy érdekes levelet Tomori László informatikustól. Íme:

“A 90-es évek elején találtam egy halom fekete-fehér negatívot Budapesten, WOWA felirattal. A ferencvárosi Liliom utca egyik foghíjában, a deszkakerítés kapuja félig nyitva volt és kiváncsiságból benéztem a palánk mögé. Sokminden volt eldobálva a gazos területen, többek közt 11 tekercs Ilford negatív is.

Az a sejtésem, hogy feltörhettek valahol egy autót és a tolvajok a számukra értéktelen dolgokat bedobták a kerítés mögé.

A HAMA gyártmányú negatívtartó lapokban tárolt filmek vegyes témájúak voltak, részben Hollandiában és Budapesten, részben - úgy sejtem - Erdélyben készülhettek. Szerintem profi fotós munkái. Akkoriban írtam egy levelet egy német fotóklubnak, hogy hallották-e hírét esetleg elveszett negatívoknak, de nem felelt senki.

Arra gondoltam, hogy húsz év után megpróbálhatnánk visszaadni a filmeket a szerzőnek.”

Tegyünk egy próbát, íme 10 kép az első két beszkennelt tekercsről.

Kezdjük ezzel, mert itt legalább a kirakatban tükrződve valamennyire látszik a fotós:

08

És még néhány.

04
05
01
02
03
10
11
06
07
09

Kedves Wowa, szólj ha látsz minket! Mi egyébként látunk téged.

Ha valaki felismeri magát, kommentálja a cikk alá, vagy írjon a szerk@444.hu-ra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.