Gyógysörfantázia és idegesítő idegenek

ZENE
2014 január 12., 03:00
comments 2

Hosszúra nyúlt hétvégi estéket követő fejfájós délelőttökre kalibrált zenei sorozatunkban ezen a héten a Bëlgából Bauxit rakott össze egy napot mentő mixet.

Akármennyire is durva belegondolni, de a zenekar amúgy épp pár hete ünnepelte tizenötödik születésnapját. Az albumról albumra mindig óriást újító, és végig szuper dolgokkal előálló kedvenc hiphopformációnknál talán egyetlen zenekar sem adja vissza jobban az összes furcsaságot, ami nap mint nap körbevesz minket. Honlapjuk mellett Facebookon, Bandcampen és Youtube-csatornájukon lehet kutakodni.

444_hangOver_#36 - Bauxit (Bëlga) by !!444!!! on Mixcloud

A mixről nem is kell nagyon mit mesélnünk, mert nagyon precíz leírást kaptunk hozzá Bauxittól.

Őszintén megmondom, hogy nem voltam másnapos, amikor ezeket a számokat összeraktam, de azért könnyedén el tudtam képzelni, hogy milyen lenne, ha pont másnapos lennék. A másnaposságot nekem azt hiszem az enyhíti a legjobban, ha megérte, azaz előző nap jó volt a buli. Ezért ez nem egy gyógyírmix (örülök, ha nem esik szét a fejem másnap, zenével nem szoktam plusszba terhelni szegényt), hanem inkább zenei gyógysörfantázia, mert olyan számokat próbáltam összeszedni, amikben olyan zenei ritmusok, meg üvöltöző részegeket és idegesítően és folyamatosan magyarázó idegeneket idéző emberi hangok vannak, amik segítenek újra átélni a tegnapi jó buli eseményeit, felvillantani arcait, felidézni ívét a nonstoptól a taxisig, és mindettől talán talán a másnapos jelen is jobb lesz egy kicsit. Szóval én úgy hallgatom, hogy közben elképzelem a tegnapot.

Szép délelőttöt, a sorozat korábbi darabjait itt találhatja meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.