Ma megbénítják Bangkok életét

külföld
2014 január 13., 08:04
comments 1

A thaiföldi ellenzék hétfőn megkezdte a forgalom megbénítását Bangkokban. Több ezren emeltek torlaszokat a nagyobb útkereszteződésekben. Azzal fenyegetőznek, hogy elzárják a fontosabb kormányépületek áram- és vízellátását.

A kormány 12 ezer rendőrt és 8 ezer katonát rendelt ki a kormányépületek védelmére és a rend fenntartására, de egyelőre ezek az egységek nem avatkoztak közbe.

A városban egyelőre nincs pánik, bár a kiskereskedők szerint voltak, akik elkezdtek élelmet felhalmozni.

Az ellenzék hónapok óta követeli Jinglak Sinavatra kormányának azonnali távozását, korrupcióval vádolva a kabinetet. A miniszterelnök hiába hirdetett meg február 2-ra parlamenti választást, az ellenzék ezt sem fogadja el, mert nincs esélye a győzelemre. A kormánypártnak jóval szélesebb a támogatottsága a népesség zömét adó szegény vidéki lakosság körében, az ellenzék - amelynek főként a középréteg a tábora - inkább csak Bangkokban bír jelentős tömegbázissal. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.