Azt hitte, hogy ha nincs online, már le se tudják hallgatni?

külföld
2014 január 15., 10:42
comments 3

Vagy százezer számítógépet szerelt fel rádiós jeladóval az NSA, hogy akkor is lehallgathassa ezeket, ha soha nincsenek rácsatlakozva az internetre. A Quantum kódnevű akció keretében pendrive-okba rejtett, vagy direkt a gépekbe építhető jeladókat helyeztek el a megcélzott gépeken.

Az apró rádióadók jelét egy aktatáskányi méretű átjátszóállomás, a Nightstand (Éjjeliszekrény) fogta. A jeladó hatósugara 13 kilométer, vagyis még csak közel sem kell lenni a célponthoz.

Az akció részleteit megíró New York Times szerint "nincs rá bizonyíték", hogy amerikaiak gépeit is lehallgatták ezzel az eszközzel. (Via NYT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.