Lakótársai hallották a bőröndbe tuszkolt magyar lány segélykiáltásait

bűnügy
2014 január 15., 07:24
comments 21

A bírósági vallomásaik szerint Kovács Alexandra szintén magyar lakótársai hallották, hogy a lány segítségért kiált, de nem segítettek neki. Egyikük, egy meg nem nevezett nő például saját bevallása szerint megijedt, és inkább magára zárta az ajtót. Aztán visszafeküdt aludni.

Kovács Alexandrával (25) kelet-londoni lakásán végzett a szintén magyar Gyarmati László (29) 2013. július 18-án. Gyarmati és Kovács az előző este találkoztak. Együtt mentek el a csirkeboltba, utána pedig Kovács lakására. Itt Gyarmati megölte a lányt, majd a holttestét bőröndbe gyömöszölte és a Dollis Valley Green Walk egy erdős szakaszán elrejtette.

Gyarmati a bíróságok elismerte, hogy megölte a lányt, de tagadta a gyilkosságot - vagyis állítása szerint nem szándékosan végzett Kováccsal.

Kovács magyarul kiáltozott segítségért, amikor Gyarmati megtámadta. Lakótársai erre egyáltalán nem reagáltak. Az ügyész szerint "Kovács nyilvánvalóan akkor kiáltott segítségért, amikor megpróbálta leküzdeni a támadóját. Úgy tűnik, senki sem ment segíteni neki, de még csak megnézni sem, hogy mi történik".

Gyarmati aztán reggel fél nyolckor egy bőrönddel és egy zacskóval távozott. A bőrönben Kovács meztelen holtteste volt, a zacskóban a nő ruhái, rajtuk Gyarmati vérével és spermájával. A csomagot egy lebontott épület mellett, a kukában találták meg. Kovácsot a halottkém vizsgálata szerint megfojtották. (Barnet Today via Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.