Segítség, menekült nigériai olajminiszter lett a hűtőm!

TECH
2014 január 16., 21:09
comments 6

Régi kedvenc témánk a „dógok internettye” (avagy fogik-e torrentezni a kenyérpirittó, ha betoljuk a wireless kerevetet a firewall mögé?), és nagy hírek vannak ezen a fronton. Egyre nagyobbak.

A Proofpoint nevű it-biztonsági cég bizonyítékai szerint dec. 23 és jan. 6 között több mint százezer internetképes médialejátszó, okostévé, okoshűtő és egyéb dolog változott zombikomputerré és küldözgetett széjjel minima kula 700 000 spamot – írja a Karc.

Világtörténelmi esemény, ez az első bizonyíték arra, hogy internetes „dógokat” (things) feltörték és zombihálózatba terelték.

Én mindig fázom az olyan vírusos meg zombis meg mindenféle hírektől, amiket it-biztonsági cégek kezdenek kerengetni. Saját különbejáratú chemtrail-szabadkűmőves-ufóselrablós-alufóliasiskos-bilderbergcsoportos összeesküvéselméletem szerint – amelyet Tszalay _fm rendszergazdalegenda és mainframe-guru tanításai alapján fejlesztettem ki – maguk a vírusirtógyártók gyártják a vírusokat, összejátszva az oprendszergyártókkal, mert máshogy tényleg nem magyarázható, miért nem képesek ezt a problémacsoportot kezeni.

Most arról sápítozik mindenki, hogy az okostévék, okoshűtők meg a többi mind mennyire insecure, és hogy már a bőrtokos Sokolban sem lehet bízni, mert titokban nigériai leveleket küld az apósomnak a Kossuth frekvenciáján. Nyilván rövidesen berobban a hűtővírusirtók piaca, azért a nagy paráztatás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.