Ha van egy problémád, mi a legjobb megoldás?

oktatás
2014 január 17., 18:39
comments 4

Nevezz ki miniszteri biztost! Balog Zoltán is ezt tette most, miután komoly gondok vannak a tankönyvellátás körül. Hegedüs Istvánt miniszteri biztossá nevezte ki, feladata pedig "a köznevelés tankönyvellátása és a pedagóguskézikönyv-ellátása megszervezésének elősegítése" lesz, írja az MTI.

A miniszteri biztos közreműködik a tankönyvfejlesztési terv elkészítésében és a miniszter által jóváhagyott tankönyvfejlesztési terv végrehajtásában, az állami tankönyvfejlesztésért és -kiadásért felelős szervnél az e tevékenységéhez szükséges szervezeti struktúra és szakmai feltételek kialakításában, valamint az állami tankönyvfejlesztésért és kiadásért felelős szerv és könyvtárellátó tevékenységének összehangolásában.

Javaslatot tesz a tankönyvellátási szerződés jogszabályban nem szabályozott további tartalmi elemeire, valamint az állami tankönyvellátás rendjére vonatkozó szabályozás továbbfejlesztésére. Hegedűsnek április 30-ig tuti melója van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.