Megvan az új cseh miniszterelnök

külföld
2014 január 17., 14:12
comments 2

Bohuslav Sobotkát, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) elnökét nevezte ki az ország új miniszterelnökévé pénteken Milos Zeman elnök. Zeman elnök a prágai Hradzsinban nevezte ki kormányfővé Sobotkát, az októberi előre hozott képviselőházi választáson győztes szociáldemokraták elnökét.

A kinevezett miniszterelnök Jirí Rusnokot váltja majd fel a kormányfői székben. Rusnok szakértői kormánya Petr Necas miniszterelnök jobbközép kabinetjének júniusi bukása után átmenetileg vezette az országot. (MTI)

Necas tavaly mondott le, miután belebukott a letartóztatásokba és a korrupciós botrányokba. Necasnak az tett be nagyon, hogy kiderült, képviselőket próbált megvásárolni azzal, hogy állami cégeknél ajánlott nekik pozíciókat azért, ha feladják a képviselői mandátumukat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.