Jáksó László rágalmazásért perel

Média
2014 január 19., 10:11
comments 8

Remélem, egyszer csinálnak egy sorozatot a Marslakók című sorozat történetéből.

Az ­atlatszo.hu-n (ez az a lap, ami pert is indított a sorozat miatt) Jáksó egyik volt színésze, Boronyák Gergely azt nyilatkozta: nem kapták meg a lelépési pénzt, ami a Marslakók című sorozat váratlan megszűnése után járt volna nekik.

„Az MTVA 5 millió forintot adott Jáksó László cégének a színészek kárpótlására” – írja a lap. „Mi nem kaptuk meg ennek a pénznek, ennek az 5 millió forintnak az egyhatod részét, ha mi voltunk a lekötött színészek, márpedig szerintem mi voltunk” – mondta Boronyák, de maga is elismerte, hogy a szerződése szerint nem járt volna neki pénz, ha idő előtt véget ér a sorozat. A netről értesült a pénzről, és azt állítja: „Elvileg ez nekünk járna.”

photo_camera Jáksó László (via)

Jáksó László jogásznyelven fogalmazva azt írta a Borsnak, hogy: Boronyák nem mond igazat, mert kapott pénzt „a Marslakók Produkciós Kft.-től a Marslakók című tévésorozat készítésére vonatkozó, az MTVA-val kötött szerződés megszüntetése után, az MTVA által a megszüntetésről szóló megállapodás szerint a lekötött színészek elbocsátásából fakadó kár rendezésére megfizetett összegből”.

Ennél egyenesebben, tömörebben szerinte nem lehet válaszolni. És még azt tette hozzá:

„Az pedig természetes, hogy perelni fogjuk azokat az újságokat, netes oldalakat és személyeket, amelyek és akik az igazsággal ellentéteset állítottak, állítanak.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.