Ott lehet a jamaicai bobcsapat a téli olimpián

sport
2014 január 19., 15:13
comments 8

A jamaicai bobcsapat lehet hogy ott lesz az idei téli olimpián.

A kvalifikációjuk megvan, most csak pénzt kell szerezniük, ráadásul elég gyorsan. A kétszemélyes versenyszámban sikerült kijutniuk, de az még kérdés, hogy összejön-e a szövetségnek a szükséges 80 ezer dollár (nagyjából 17,5 millió forint). Ebből a pénzből az utazást és a felszerelést tudnák fizetni.

Jelenleg egy fillérük sincs. Pedig valószínűleg a világ egyik leghíresebb bobszövetségéről van szó: az országban az időjárási viszonyok miatt nem igazán van hagyománya a sportágnak, de mégis az elmúlt évtizedekben egész jó eredményeket értek el a versenyzőik. 1988-ban jutottak ki először téli olimpiára, ebből a történetből született meg aztán a Jég veled! című film, ami világhírűvé tette a jamaicai bobcsapatot.

Legutóbb 12 éve jártak olimpián, Salt Lake Cityben a 28-adik helyen végzett a párosuk. A páros egyik tagja  Winston Watts volt, ő most is kijuthat, ha összejön a pénz. A duó másik tagja, Lascelles Brown ma már a kanadai bobcsapat meghatározó tagja, 2010-ben bronzérmet nyert. Arra az olimpiára is majdnem kijutottak a jamaicaiak, de akkor is a finanszírozás szólt közbe.

Watts most 46 éves, hivatalosan már egy évtizede visszavonult, de ez semmit nem jelent, ha tehetné, biztos hogy elindulna a sportág legnagyobb megmérettetésén.

Nemrég még azon gondolkodott, hogy négyes bobbal kéne nekivágni az olimpiának, de aztán belátta, hogy az túl drága. Marvin Dixonnal kétfős bobbal kezdtek el elindulni alacsonyabban rangsorolt versenyeken, és a végén annyi pontjuk gyűlt össze, hogy mehetnek az olimpiára.

Most már csak a pénzt kell összeszedniük. (via Sports Illustrated)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.