Viszlát, alkoholtartalom! Helló, keserűség!

gasztronómia
2014 január 20., 16:25
photo_camera Fotó: Mikkeller

Azt hiszi, hogy még mindig az a menő, ha egy sör erősebb egy likörnél, viszkinél, házi pálinkánál vagy tearumnál? Nem is tévedhet nagyobbat. A serfőzők új játékot találtak ki maguknak. A kulcsszó:

International Bitternes Unit. Bennfenteseknek IBU.

Magyarul: Nemzetközi Keserűség Egység. Pillanatnyilag kedvenc kézműves főzdém, a dán Mikkeller vezet az 1000 IBU névre keresztelt sörével, ami, ha a nevéből nem jöttek volna rá egyből, 1000 IBU-s. Vagy NKE-s, ha így jobban tetszik.

És hogy ennek mi az értelme?

Az ég világon semmi.

Az ember úgy 100 IBU-ig képes érzékelni a keserűséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.